Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-09@02:14:27 GMT

روشی برای درمان ترشحات پشت بینی و بوی بد دهان

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۲۶۷۰

اگر مشکل بد بودن دهان‌تان برای شما دردسر شده پس حتما تا به حال راه‌های زیادی را امتحان کرده‌اید تا از شر این بوی بد خلاص شوید، از آدامس‌های تند نعنایی گرفته تا دهان شویه. وقتی این راهکار‌ها جواب نمی‌دهند باید علت بد بویی دهان‌تان را پیدا کنید.

به گزارش صدای ایران از بهداشت نیوز، چیزی که ممکن است به ذهن‌تان نرسد، گرفتگی سینوس‌هاست که اغلب علت پنهان بد بویی دهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترشحات پشت بینی می‌توانند دهان را بد مزه کرده و موجب عفونت مزمن بینی شوند. هر چند به نظر می‌رسد بد بویی دهان ارتباط چندانی با سینوس‌ها نداشته باشد، اما ترشحات پشت بینی از علت‌های شایع هالیتوسیس یا بد بویی دهان هستند.

گرفتگی مزمن بینی چگونه منجر به بد بو شدن دهان می‌شود؟
غدد داخل بینی و حلق همیشه در حال تولید موکوس یا ترشحات هستند. موکوس ماده‌ای چسبناک است که غشای بینی را مرطوب و تمیز می‌کند و جلوی ورود ذرات خارجی به داخل بینی را می‌گیرد. ضمنا این ترشحات با نابود کردن باکتری‌ها و ویروس‌ها، با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند.

بدن شما جوری طراحی شده که ترشحات اضافی در بینی باقی نماند. موکوس یا ترشحات با بزاق دهان ترکیب شده و به پشت حلق تراوش می‌کند که معمولا بلعیده می‌شوند. اما وقتی بدن شما، ترشحات غلیظ تری تولید می‌کند، عوارضی به جا می‌گذارد. شا تجمع ترشحات را در حلق‌تان یا تراوش آن را در پشت بینی‌تان حس می‌کنید، که به این حالت ترشحات پشت بینی گفته می‌شود.
بیماری‌هایی که موجب ترشحات پشت بینی و تنفس بد بو می‌شوند. سرماخوردگی معمولی یا آنفلوآنزا. آلرژی‌ها. سینوزیت یا عفونت سینوس. برخی از دارو‌ها شامل قرص‌های فشار خون یا قرص‌های جلوگیری از بارداری. انحراف بینی از کجا بدانید علت بد بویی دهان‌تان ترشحات پشت بینی است.

علائمی وجود دارد که نشان می‌دهد دلیل بوی بد دهان‌تان ترشحاتی است که در پشت بینی‌تان دارید:

نیاز مکرر به صاف کردن گلو. وقتی موکوس از سینوس‌های تراوش می‌کند اغلب در بالای حلق جمع شده و گلو را تحریک می‌کند.

نیاز به بلع مداوم یا احساس اینکه چیزی در حلق‌تان دارید.

گلو درد مداوم که حالت بیماری ایجاد نمی‌کند. ترشحات پشت بینی می‌تواند جلوی عملکرد مو‌های ریز بینی را بگیرد. در نتیجه موکوس روی مخاط بینی و حلق لایه بسته و التهاب و تحریک پذیری ایجاد می‌کند.

مشکل در تنفس در افرادی که ترشحات پشت بینی دارند بسیار شایع است. موکوس تجمع یافته در بینی می‌تواند تنفس از راه بینی را با مشکل مواجه کند. همچنین گلو درد و سرفه نیز تنفس از راه دهان را به سختی ممکن می‌کنند.
تمام این موقعیت‌های ناخوشایند می‌توانند دهان را بد بو کنند.

درمان ترشحات پشت بینی و بو بد دهان
اگر علت ترشحات پشت بینی مشخص شود، درمان آن ساده خواهد بود، چون شیوه‌ی درمان بستگی به علت بیماری دارد.. عفونت‌های باکتریایی با آنتی بیوتیک درمان می‌شوند. اما این دارو‌ها ممکن است موقتا مشکل را برطرف کنند. در مورد سینوزیت مزمن، اغلب به عمل جراحی برای باز کردن انسداد سینوس‌ها نیاز است.. آلرژی‌ها نیز با اجتناب از آلرژن‌ها مثلا غذا یا گرده‌های بهاری قابل کنترل‌اند.. پزشک ممکن است برای کاهش این واکنش‌ها دارو‌هایی مانند اسپری‌های بینی استروئیدی (کورتیزون) و یا سایر انواع استروئید‌ها را تجویز نماید. واکسیناسیون نیز در برخی موارد مفید خواهد بود.

ریفلاکس اسید معده به مری نیز با شیوه‌های زیر قابل کنترل است:. بالاتر قرار دادن سر هنگام دراز کشیدن. پرهیز از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌ها دو تا سه ساعت قبل از رفتن به رختخواب. حذف هر گونه غذای محرک (الکل و کافئین از متداول‌ترین محرک‌های خوراکی هستند). مصرف دارو‌های خنثی کننده‌ی اسید معده یا کاهنده‌ی آن دارو‌های ضد احتقان نیز می‌توانند مفید باشند، اما باید با احتیاط مصرف شوند، چون ممکن است فشار خون را افزایش بدهند، مشکلات قلبی ایجاد کرده و یا اختلالی در عملکرد تیروئید به وجود بیاورند. اسپری‌ها استروئیدی نیز باید تحت نظر پزشک مصرف شوند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بینی بوی دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۲۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی نقش به سزایی دارد. تغییرات هورمونی دوران بارداری موجب تغییراتی از جمله پرخون شدن لثه ها و در بعضی مواقع ویار حاملگی می شود. اسیدی شدن محیط دهان در پی استفراغ ناشی از ویار حاملگی، تمایل به مصرف تنقلات ترش (اسیدی) یا حاوی مواد قندی، خطر پوسیدگی دندان را در این دوران افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: زنان باردار چه مقدار ماهی می‌توانند بخورند؟

مشکلات دندانی و بیماری های بافت های اطراف دندان هم بر سلامت مادر و هم بر سلامت جنین و سلامت نوزاد تأثیر می گذارد. یافته ها نشان می دهد بیماری بافت های اطراف دندان در بارداری می تواند افزایش احتمال زایمان زودرس (تولد نوزاد نارس)، افزایش احتمال تولد نوزاد با وزن کمتر از دو هزار و ۵۰۰ گرم و افزایش احتمال پرفشاری خون در بارداری (پره ‌اکلامپسی) را به همراه داشته باشد.

بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان به صورت مستمر در دوران بارداری به ویژه در صورت وجود عوامل زمینه ای در مادر مانند ابتلا به دیابت، راهکار ساده و موثری در تامین سلامت دهان و دندان است. این موارد شامل مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید دو بار در روز و هر بار به مدت دست کم چهار دقیقه، استفاده از نخ دندان و استفاده از دهانشویه های مجاز در بارداری است. همچنین رعایت رژیم غذایی مناسب، به صورت استفاده از رژیم غذایی متعادل حاوی انواع مواد مغذی مانند کلسیم، ویتامینC، ویتامین D و پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی نیز احتمال مشکلات دهان و دندان را طی بارداری کاهش می دهد.

ارزیابی وضعیت دهان و دندان قبل از بارداری و نیز طی بارداری در زمان دریافت مراقبت های بهداشتی از نظر وجود جرم، پوسیدگی، التهاب لثه، عفونت دندانی و آبسه امری ضروری است. درمان بیماری های دهان و دندان با نظر دندانپزشک منعی در بارداری ندارد.

در دوران بارداری، مراقبت های دهان و دندان در هفته های ۶-۱۰، ۱۶-۲۰ و ۲۴-۳۰ بارداری انجام می شود و در صورت نیاز به خدمات دندانپزشکی، مادر به دندانپزشک ارجاع می شود. انجام مراقبت دهان و دندان ۳۰-۴۲ روز پس از زایمان نیز ضروری است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229817 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ترشی پیاز و گوجه فرنگی خانگی با روشی ساده و فوری
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • معرفی روشی برای شناخت بیشتر آفت‌کش‌ها
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد