Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@21:10:53 GMT

علت بوی بد دهان کودک + درمان

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۰۳۸۵۱

علت بوی بد دهان کودک + درمان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، موارد بی شماری وجود دارد که سبب بوی بد دهان کودک می‌شود. برخی از این بو‌ها در خانه قابل درمان هستند، اما برخی دیگر نشانگر موارد جدی‌تر هستند که مراجعه به دندان‌پزشک را می‌طلبد. برخی از این موارد عبارت اند از:

مصرف غذا‌های بودار
شایع‌ترین علت بوی بد دهان مصرف غذا‌های بودار است، زیرا اگر کودک از غذا‌هایی که شامل مواد تند و تیز مانند سیر و پیاز لذت ببرد ممکن است پس از هضم در دستگاه گوارش باعث بوی بد دهان او شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهداشت ضعیف دهان و دندان
دهان انسان پر از باکتری است و کودکان از این قضیه مستثنا نیستند. این باکتری‌ها با ذرات باقی مانده موادغذایی در لثه، زبان، دندان و لوزه کودک ارتباط برقرار می‌کند و فعل و انفعالات باکتریایی سبب بوی بد دهان او خواهد شد.

خشکی دهان
اگر کودک بینی پری داشته باشد باعث می‌شود هنگام تنفس از دهان با مشکل مواجه شود. دراین شرایط باکتری‌ها رشد می‌کند و سبب بوی بد دهان خواهد شد.

آبسه، حفره و پوسیدگی و ایجاد تارتار دندان
هرکدام از این موارد می‌توانند سبب بوی بد دهان شوند.

وجود اشیای خارجی
هرآن چه که در دهان کودک قرار بگیرد سبب ناراحتی او و بوی بد دهانش می‌شود. البته برخی از این موارد ممکن است به دلیل وضعیت پزشکی او باشد.

حساسیت و سرماخوردگی
مخاط اضافی باعث رشد باکتری‌ها و بوی بد دهان خواهد شد.

عفونت سینوسی
این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که مایعات در قسمت بینی تجمع کند و در پشت گلو فرو رود.

مراقبت نکردن از دندان
مراقبت ضعیف از دندان به پوسیدگی آن منجر می‌شود حتی اگر کودک دارای تعداد کمی دندان باشد.

لوزه بزرگ
باکتری‌ها می‌توانند همراه مواد غذایی در حفره‌های لوزه تجمع کنند و سبب بوی بد دهان شوند.

درمان بوی بد دهان کودک

راه‌حل و راهکار خوب در بیشتر موارد، رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر کودکتان زیر یک سال است، سعی کنید بعد از هر شیردهی و قبل از خواب، لثه‌ها و دندان‌های درآمده‌اش را با دستمال تمیز کنید یا مسواک بکشید. شما همچنین می‌توانید زبان او را با ملایمت مسواک بکشید. در این سن نیازی حتمی به استفاده از خمیردندان نیست.

وقتی فرزندتان از مرحلهٔ شیرخوارگی یعنی زیر یک سال گذشت، دندان‌هایش را حداقل دو بار در روز و یک بار هم قبل از خواب مسواک بزنید و کم‌کم مسواک زدن دندان‌ها را به او آموزش دهید.

تا وقتی دو ساله شود، فقط ذره‌ای خمیردندان به اندازه‌ٔ یک دانه برنج یا لایه‌ای خیلی نازک استفاده کنید. پس از سالگرد دومین تولدش، از مقداری به اندازهٔ یک دانه نخود استفاده کنید و وقتی پنج ساله می‌شود، به اندازه‌ٔ یک لوبیای کوچک خمیردندان استفاده کنید. همچنین به یاد داشته باشید که از خمیردندان‌های مخصوص کودکان استفاده شود.

کودک خود را به طور منظم به معاینه و چک‌آپ دندان‌پزشکی ببرید تا اطمینان حاصل کنید که دندان‌هایش سالم و تمیز هستند. اگر تمام این کار‌ها را انجام داده‌اید و فرزندتان هنوز نفس بدبویی دارد، او را برای بررسی پیش پزشکش ببرید.

اگر فرزندتان انگشت شست یا انگشتان خود را می‌مکد اطمینان حاصل کنید که دست‌هایش را مرتب با آب و صابون می‌شوید و اشیای آرامش‌بخش او مثل عروسک محبوب یا پتوی نرمش را به طور منظم بشویید. اگر کودک از پستانک استفاده می‌کند، آن را با انداختن در آب جوش استریل کنید.

در نهایت، هرگز فرزندتان را در مورد بوی بد دهانش خجالت‌زده نکنید و سعی کنید بدون ناراحتی با آن روبه‌رو شوید، حتی اگر کمی هم از آن شرمنده هستید!

منبع: خراسان ؛ مادرشو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دهان و دندان بوی بد دهان باکتری ها دهان کودک اگر کودک دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۳۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت شایع‌ترین بیماری بشر را، پوسیدگی دندان عنوان کرد.

به گزارش فارس، زهرا سید معلمی، مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در نشست "مشارکت سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه" که در ارتباط با "پویش کشوری سلامت دهان و دندان" برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما در این پویش علاوه بر آگاه سازی مردم درباره سلامت دهان و دندان خود، حساس سازی مسئولین سایر سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی است، تا مشارکت و توجه آن‌ها را به این موضوع مهم جلب کرده و تفاهم و همکاری‌ها در این حوزه بیشتر شود.

وی با بیان اینکه همه افراد در هر دوره‌ای از زندگی با نوعی از بیماری دهان و دندان درگیر هستند، گفت: پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه و بی دندانی از جمله بیماری‌هایی است که در سنین ابتدایی و سپس در میانسالی و پیری شایع می‌شود. سیدمعلمی با اشاره به وضعیت ایران از نظر بیماری‌های دهان و دندان در سطح جهان گفت: کشور ما از نظر شیوع بیماری لثه و بی دندانی در سطح متوسط جهانی قرار دارد.

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: شایع‌ترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند. سیدمعلمی خاطرنشان کرد: میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۱۲ ساله ایرانی ۱/۸۴ است یعنی به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی نزدیک به ۲ دندان پوسیده دارد. این وضعیت در جهان وضعیت نسبتا خوبی است، ولی در سنین میانسالی میزان پوسیدگی در افراد جامعه افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: باید شاخص پوسیدگی دندان را بهبود ببخشیم و این نیازمند اقدامات پیشگیری هوشمندانه است. وی ضمن مقایسه اقتصادی بین ارائه مراقبت‌های پیشگیرانه، و یا انجام درمان‌های پایه و یا ارائه درمان‌های پیچیده و پرهزینه، بیان داشت با انجام اقدامات پیشگیری و درمانی پایه می‌توان صرفه جویی اقتصادی زیادی در سلامت مردم و نظام سلامت انجام داد.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، توسعه عدالت در سلامت، پایداری ارائه خدمات دندان پزشکی در مناطق محروم، گسترش مراقبت‌های دهان و دندان برای دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و بهبود سلامت دهان و دندان عموم جامعه را از اهداف دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.

سیدمعلمی اعلام کرد برای کاهش پرداخت از جیب مردم در خدمات دندانپزشکی، علاوه بر رایگان کردن این خدمات در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر و تعدیل تعرفه‌های دولتی در شهرها، از تلاش‌ها و رایزنی‌ها برای گسترش پوشش بیمه‌ای در خدمات دندان پزشکی خبر داد و گفت: امیدواریم علاوه بر بخش دولتی، دندانپزشکان بخش خصوصی نیز طرف قرارداد بیمه‌های پایه شوند تا بتوانند با کاهش هزینه‌ها به مردم خدمات دندانپزشکی را ارایه کنند.

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد