Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@18:59:58 GMT

علت بوی بد دهان چیست و چگونه برطرف می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۴۸۳۲

علت بوی بد دهان چیست و چگونه برطرف می‌شود؟

بوی بد دهان که در علم پزشکی به آن "هالیتوز" گفته می‌شود، ممکن است در اثر رعایت نکردن صحیح بهداشت دهان و دندان، سبک زندگی ناسالم، رژیم غدایی نامناسب و بعضی از مشکلات سلامتی ایجاد شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اگر فردی در طول روز دو بار مسواک می‌زند، زبان خود را تمیز کرده و از نخ‌دندان استفاده می‌کند و همچنان با بوی بدن دهان مواجه می‌شود، ممکن است علت این مشکل پیروی کردن از رژیم غذایی نا مناسب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سیر و پیاز تا ساعت‌های اثر تنفسی خود را برجای خواهند گذاشت، زیرا ترکیبات گوگردی موجود در این غذاها در دهان باقی می‌ماند، در جریان خون جذب و با بازدم خارج می‌شود. علاوه بر این، مصرف قهوه و نوشیدنی‌های الکلی نیز با ایجاد محیط مساعد رشد برای باکتری‌های دهان، باعث کاهش میزان ترشح بزاق شده و در نتیجه حضور باکتری‌های ناخوشایند و ایجادکننده بوی بد دهان را طولانی‌ترمی‌کند.

علت ایجاد بوی بد دهان چیست؟

محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تافتس آمریکا معتقد هستند که باقی ماندن ذرات و اثرات هر گونه غذا و نوشیدنی در دهان، باعث ایجاد بوی بد آن می‌شود. با این حال مصرف غذا، شایع‌ترین علت ایجاد بوی بدن دهان نیست، بلکه مسئولیت این امر بر عهده باکتری‌های محیط دهان است. میکروب‌های موجود در این محیط با انجام کنش‌هایی روی ذرات مواد غذایی و سلول‌های مرده باقی‌مانده در دهان، ترکیبات گوگردی ایجاد می‌کنند که باعث ایجاد هالیتوز می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد با استفاده از نخ دندان و مسواک زدن منظم بقایای غذاها و نوشیدنی‌ها و درنتیجه عوامل ایجاد بوی بد را از دهان حذف کنند. البته پاک کردن زبان نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. استفاده از دهان‌شویه‌ها یک راه‌حل موقتی در این زمینه است و ادامه بیش‌ازحد آن حتی می‌تواند باعث از بین رفتن بافت‌های ناحیه دهان، کاهش تولید بزاق و ایجاد بوی بد طولانی‌مدت در دهان شود.

مواد غذایی مفید برای رفع بوی بد دهان

مصرف بعضی از غذاها و نوشیدنی‌ها مانند آب باعث ایجاد بوی خوب دهان می‌شود. این مایع بدون بو، باکتری‌های غذایی را از محیط دهان خارج می‌کند. از سوی دیگر مصرف آب به افزایش ترشح بزاق دهان منجر می‌شود که به عنوان یک ماده پاک‌کننده ثابت عمل کرده و مواد بدبوی موجود در موادغذایی و نوشیدنی‌ها را در خود حل می‌کند. جویدن آدامس‌های بدون قند و عاری از "سیکلامات‌ها" نیز نقش بسزایی در این زمینه دارد.

آدامس با خارج کردن مواد غذایی و سلول‌های مرده از بین لثه‌ها، دندان‌ها و زبان و همچنین تقویت تولید بزاق، باعث حذف بقایای نوشیدنی‌ها از دهان می‌شود و در از بین بردن باکتری‌های دهان نقش موثری دارد. آدامس‌های بدون قند که با ماده "زایلیتول" شیرین شده باشد، تأثیر بهتری برای از بین بردن بوی بد دهان دارد. این ماده شیرین‌کننده با وجود ۳۳ درصد کالری کمتر به اندازه قند "ساکاروز" شیرین است، با مهار کردن فعالیت باکتری‌ها از پوسیدگی دندان‌ها پیشگیری می‌کند و با جذب مواد معدنی مفید برای تقویت مینای دندان‌ها، می‌تواند سلامت و استحکام آن‌ها را افزایش دهد.

مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C از جمله فلفل دلمه‌ای قرمز و کلم بروکلی نیز یک محیط نامساعد برای باکتری‌های دهان ایجاد می‌کنند و هنگامی که به صورت خام مصرف شوند، با توجه به تردی و اثر سایندگی که دارند، می‌توانند هم‌چون آدامس، مواد غذایی باقی‌مانده بین دندان‌ها را خارج کنند. مصرف منظم ماست‌های بدون قند و چربی پروبیوتیک نیز می‌تواند با کاهش سطح ترکیبات گوگرد، به کاهش بوی دهان کمک کند. همچنین ماست‌های غنی‌شده منابع عالی ویتامین D هستند که نقش چشمگیری در کاهش باکتری‌های دهان دارد. مصرف دیگر منابع این ویتامین هم‌چون شیر غنی‌شده، آب‌پرتقال، ماهی قزل‌آلا و تخم‌مرغ نیز در این زمینه بسیار موثر است. مصرف گیاهان دارای برگ‌سبز هم‌چون جعفری که حاوی کلروفیل است و همچنین محصولات گیاهی مانند میخک و رازیانه که باعث بهبود تنفس می‌شود نیز می‌تواند بوی بد دهان را رفع کند.

بیماری‌ها چه نقشی در ایجاد بوی بد دهان دارند؟

چنانچه با وجود رعایت تمامی موارد بهداشت دهان و دندان و رژیم‌های مناسب تغذیه‌ای، هنوز هم بوی بد دهان ادامه داشته باشد، می‌توان نتیجه گرفت که این بو ناشی از شرایط خاص سلامتی است. گرفتگی سینوس‌ها و آبریزش بینی یکی از عوامل موقت ایجاد بوی بد دهان است. بیماری پریودنتال، التهاب جدی لثه است که می‌تواند باعث آسیب دندان‌ها و همچنین ایجاد بوی بد دهان شود. بعضی از بیماری‌های ریوی، کلیوی و کبدی، تحریک مزمن معده و مری و اختلالات خود ایمنی هم‌چون سندروم "سوژرن"، "زروستومی" (خشکی مزمن دهان) که به رشد میکروب‌های دهان کمک می‌کند نیز ممکن است منجر به هالیتوز شود. خشکی دهاندر اثر مصرف داروهای مختلف، مشکلات غدد بزاقی یا تنفس مداوم از طریق دهان نیز ایجاد می‌شود.

کد خبر 437056

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سلامت دهان و دندان بيماری های دهان و دندان تغذیه سالم مواد غذايي رژیم غذایی مواد غذایی بهترین غذا میکروب های دهان بهداشت دندان نخ دندان دندان مسواک زدن سلامت دهان بوی بد دهان علت بوی بد دهان علت بوی بد دهان چیست برطرف کردن بوی بد دهان تغذیه بوی بد دهان بوی بد دهان تغذیه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ایجاد بوی بد دهان باکتری های دهان نوشیدنی ها مواد غذایی باکتری ها دندان ها هم چون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۴۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر محسن میرزائی با اشاره به اجرای این پویش به مدت سه روز گفت: گروه هدف این پویش ملی، شامل کودکان زیر ۱۴ سال، زنان باردار و شیرده تا یک سال پس از زایمان هستند.

وی افزود: خدمات پویش ملی سلامت دهان و دندان در مراکز خدمات جامع سلامت و در دو سطح ارائه می‌شود. معاینه، آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید به عنوان خدمات سطح یک در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی ارائه می‌شود و خدمات سطح دو در مراکز خدمات جامع سلامت تجهیزشده، ارائه می‌شود که شامل ترمیم پالپوتومی (درمان دندان پوسیده و عفونی)، درمان پالپ زنده، جرم‌گیری، حذف دندان عفونی و فیشورسیلنت است.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در این راستا و به منظور خدمت رسانی به گروه هدف بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی سطح یک و دو به گروه هدف دارای دفترچه بیمه روستایی ساکن در مناطق روستایی و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان است.

وی ادامه داد: خدمات برای این گروه در مراکز شهری توسط وزارت بهداشت تعدیل شده و خدمت ترمیم دندان شش و فیشور سیلنت دندان ۶و۷ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

میرزائی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری عفونی در دنیا شناخته می‌شود، افزود: بدون سلامت دهان و دندان سلامت بدن تامین نمی‌شود

گفتنی است در استان یزد ۷۶ واحد دندانپزشکی ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت استان دایر می‌باشد. همچنین در کنار این واحدها، دو موبایل کلینیک سیار هم با کمک‌های دولتی و خیرین آماده ارائه خدمات به همشهریان است.

دیگر خبرها

  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان